środa, 3 kwietnia 2013

Sos czosnkowy z imbirem i limetką


   Może wiosna powoli się skrada, ale chęć na grilla w plenerze jest więc może taki przepis na doskonały dip. Bardzo szybki i smaczny dodatek do mięs, sałat, grillowanych ryb i warzyw. Pełen aromatów i wyraźnego smaku. 

Dip czosnkowy z imbirem i limetką

sos imbirowo czosnkowy
Na sos:
  • Naturalny serek kremowy około 150g (może być delikat kanapkowy)
  • Łyżka gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej greckiego)
  • Kawałek świeżego startego imbiru (wielkości kciuka)
  • Posiekany ząbek czosnku (lub wyciśnięty jak mało to dwa)
  • Skórka tarta z limonki i sok z limonki
  • Sól, pieprz do smaku

  Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.

sos czosnkowo-ibirowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz